Burse - Fonduri mutuale

Mircea Urasche, vicepreşedinte ASF: BVB a devenit unul din factorii de stabilitate în viaţa noastră financiară

Mircea Urasche, vicepreşedinte ASF: BVB a devenit unul...

Autor: Alina Botezatu

22.10.2018, 12:45 335

În ciuda turbulenţelor de pe pieţele financiare internaţionale, Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară - ASF, s-a arătat, luni, încrezător în evoluţia pieţei de capital româneşti.

„Bursa de Valori Bucureşti a devenit unul din factorii de stabilitate în viaţa noastră financiară. Asistăm în ultima vreme la o preocupare foarte serioasă de a atrage noi emitenţi, de a fi prezentă în viaţa publică, socială şi economică a ţării”, a spus Mircea Ursache, luni, cu ocazia lansării la tranzacţionare a celei de-a patra emisiuni de obligaţiuni corporative a International Investment Bank (IIB), la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Emisiunea este formată din două tranşe, ambele cu o scadenţă de trei ani: tranşa în monedă românească este de 300 de milioane de lei cu o dobândă ROBOR 3M + 1,4%, iar cea în valută de 80 de milioane euro cu o dobândă de 1,5026% pe an. „Emisiunea de bonduri este un semnal bun pe care îl transmite pieţei. Piaţa noastră are nevoie”, a subliniat Ursache.

Oficialul ASF a mai spus că piaţa de capital românească se află aproape de îndeplinirea unui vis: statutul de piaţă emergentă.

„Preocupările noastre comune de a realiza şi o Contraparte Centrală vin şi ele să transmită un semnal în piaţă, că atât Autoritatea, Bursa de Valori, Depozitarul (n.red. - Depozitarul Central), împreună cu piaţa vor să creeze din piaţa de capital românească a doua sursă mare de finanţare a economiei naţionale”, a adăugat Ursache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO