Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica reacţionează la atacul Fondului Proprietatea

Nuclearelectrica reacţionează la atacul Fondului...

Autor: Liviu Popescu

23.11.2016, 11:37 905

Nuclearelectrica (SNN) susţine, într-o informare de presă cu privire la atacul Fondului Proprietatea de ieri, că unul din membrii board-ului Nuclearelectrica a fost numit pe baza propunerii FP.

“Presiunea publică din partea unui acţionar minoritar în vederea orientării strategiei de business cu precădere către rezultatele pe termen scurt, fără preocupări pentru obiectivele pe termen lung sau norme de control cum ar fi cerinţele de securitate nucleară nu sunt compatibile cu niciun emitent şi mai ales cu un producător de energie electrică prin procedee nucleare. Sectorul energiei nucleare trebuie înţeles din interior – pilonul sectorului este “Securitatea Nucleara”; nu o spune SNN, o spun organisme internaţionale abilitate (IAEA, WANO etc) şi naţionale (CNCAN)”, potrivit companiei la care FP are 9%. 

FP a susţinut public în mod repetat că este interesat de maximizarea câştigului acţionarilor SNN şi că, pornind de la această premiza, se opune vehement oricărui proiect pe termen lung al companiei, cu precădere proiectului Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă întrucât acesta ar diminua câştigurile acţionarilor. “Deşi este specificat clar în strategia de dezvoltare a proiectului că dezvoltarea celor două unităţi ar aduce venituri considerabile SNN prin valorificarea de active care în prezent nu produc venituri, venituri din operare pe bază de contract O&M, furnizare de combustibil nuclear şi dividende, venituri care s-ar reflectă fără echivoc în câştigurile acţionarilor, FP nu a oferit niciodată public niciun fel de date referitoare şi la acest aspect”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO