Burse - Fonduri mutuale

O bancă internaţională suprastatală acuză Romcab că i-a vândut date contabile cu „erori majore“

O bancă internaţională suprastatală acuză Romcab că...

Autor: Liviu Popescu, Dan Grigore Ivan

26.06.2017, 00:07 2303

Nikolay Kosov, preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii (IIB) spune că a fost neplăcut surprins când Romcab Târgu-Mureş, compania pe care instituţia finan­ciară a creditat-o cu 15 mil. euro, şi-a cerut voluntar insolvenţa, întrucât creditul a fost aprobat pe o analiză financiară bazată pe documente ale Romcab.

„La fel ca toate instituţiile financiare care au împru­mutat Romcab, IIB, a aprobat creditul urmând o analiză financiară detaliată bazată pe documentele prezentate de companie. Majoritatea acestor documente au fost aprobate de auditorul extern oficial al Romcab şi erau disponibile public având în vedere că Romcab era listată la bursă. Recent, s-a dovedit că cele mai multe dintre ele includeau «câteva erori majore de contabilitate». În acest context, am fost extrem de neplăcut surprinşi când Romcab a cerut voluntar insolvenţa şi automat toate plăţile către IIB şi alţi creditori au fost oprite“, a spus Kosov pentru ZF.

Banca, unde statul român este acţionar, a aprobat în august 2015 un credit de 15 mil. euro către Romcab, pe  trei ani. Creditul avea drept scop finanţarea activităţii principale a companiei, cumpărarea de materii prime.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO