Burse - Fonduri mutuale

Oltchim asteapta OK-ul CE pentru majorarea de capital

28.07.2008, 18:35 19

Oltchim a amanat decizia privind majorarea capitalului social cu maxim 267,3 mil. euro (954,7 mil. lei), pana cand Comisia Europeana (CE) va decide daca operatiunea reprezinta sau nu un ajutor de stat.
Majorarea de capital cuprinde transformarea in titluri a creantei detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), de 142,3 mil. euro (508,48 mil. lei), si aportul actionarilor minoritari.
"Este normal ca statul sa-si recupereze banii investiti in Oltchim. Datoria pe care societatea o are in acest moment la stat reprezinta rate la creditele de investitii platite pentru Oltchim de catre Ministerul de Finante. Aceste credite au fost acordate ca urmare a blocarii financiare a societatii in urma modificarii legislatiei privind investitiile de catre stat si anume introducerea de taxe vamale la echipamentele si tehnologiile aduse din import", a declarat Constantin Roibu, directorul general si presedintele Oltchim.
Compania precizeaza ca valoarea actuala a capitalului social, de 9 mil. euro (32,3 mil. lei), este foarte redusa in raport cu cifra de afaceri si programul investitional. Oltchim mentioneaza ca are in derulare un program de investitii in valoare de peste 350 de milioane de euro, destinat retehnologizarii si extinderii capacitatilor de productie.
In prezent, combinatul chimic are un capital social de 9 mil. euro (32,3 mil. lei), valoarea acestuia urmand sa creasca pana la 276,3 mil. euro (987,11 mil. lei), prin realizarea majorarii de capital. Oltchim este controlata de stat, prin AVAS, care detine 53,26% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO