Burse - Fonduri mutuale

OMV, proprietarul Petrom, l-a numit CEO pe şeful lobby-ului rusesc în Germania

Rainer Seele

Rainer Seele

Autor: Radu Bostan

30.03.2015, 00:05 446
Rainer Seele, care va prelua în iulie conducerea grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom (SNP), este cunoscut ca un susţinător al întăririi legăturilor economice şi politice cu Rusia, prieten personal al şefului Gaz­prom Alexander Medvedev şi un opozant al sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană în urma anexării peninsulei Crimeea.
 
Seele, 54 de ani, în prezent preşe­dintele boardului executiv (post echivalent cu cel de director general) al companiei pe­troliere germane Win­tershall, va deveni CEO al OMV la 1 iulie 2015, înlocuindu-l pe aus­triacul Gerhard Roiss, care a fost obligat să demisioneze cu doi ani înainte de încheierea mandatului.
 
De profesie chimist, Rainer Seele şi-a început cariera în 1987 ca cercetător în cadrul producătorului chimic BASF, iar în 1996 s-a transferat la Win­ter­s­hall, deţinută integral de BASF, pentru a prelua conducerea departamentului de planificare strategică. În 2000 a devenit director de vân­zări la divizia de distribuţie a gazelor naturale, Wingas, rol în care „principala lui răspundere a fost să informeze publicul în legătură cu importanţa cooperării cu Rusia în ceea ce priveşte livrările de gaze naturale către Euro­pa“, după cum menţionează un comunicat al OMV. În 2002, Rainer Seele a devenit membru al conducerii executive a Wintershall, responsabil cu comer­ţul cu gaze naturale, iar în 2009 a devenit preşedinte al boardului executiv al companiei petroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO