Burse - Fonduri mutuale

One United Properties: Au fost depuse două cereri de judecată de Municipalitate şi Asociaţia SOS Oraşul pentru suspendarea dezvoltării One Floreasca şi One Peninsula. Nu avem cunoştinţă de nicio problemă de validitate şi intenţionăm să ne apărăm cu fermitate

One United Properties: Au fost depuse două cereri de...

Autor: Liviu Popescu

19.09.2023, 18:45 4875

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE), companie ale cărei acţiuni intră în structura indicelui principal BET, a anunţat marţi seară după închiderea şedinţei de tranzacţionare că la Tribunalul Bucureşti au fost depuse două cereri de chemare în judecată cu privire la dezvoltările One Floreasca Towers şi One Peninsula. 

„Una dintre cereri a fost formulată de către Municipiul Bucureşti şi Primarul General al Municipiului Bucureşti (dosar nr. 18079/3/2023) în legătură cu anularea şi suspendarea autorizaţiei de construire emise în beneficiul One Floreasca Towers S.R.L. pentru dezvoltarea One Floreasca Towers. Cealaltă cerere a fost formulată de Asociaţia S.O.S. Oraşul şi Asociaţia pentru Conservarea integrată a Patrimoniului Natural şi Cultural (dosar nr. 21715/3/2023) şi se referă la suspendarea celor două autorizaţii de construire acordate pentru dezvoltarea One Peninsula, precum şi a Planului Urbanistic Zonal pentru inelul median, zona situată între Lacul Colentina şi Lacul Morii (care include şi dezvoltarea One Peninsula) aprobat prin HGGMB nr. 294/2013, aşa cum a fost acesta modificat prin HGGMB nr. 292/2014”. 

One menţionează că nu are cunoştinţă de nicio problema de validitate în ceea ce priveşte autorizaţiile de construire menţionate mai sus şi intenţionează să se apere cu fermitate în faţa oricăror astfel de cereri. “Lucrările pe toate şantierele de construcţii ale Societăţii situate în Sectorul 2, inclusiv One Floreasca Towers, precum şi pe şantierul One Peninsula (dezvoltat în Sectorul 1), se desfăşoară în prezent fără întreruperi, conform graficelor respective”. 

One are o capitalizare bursieră de 3,6 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO