Burse - Fonduri mutuale

Petrom ar putea anunţa joi cel mai mare profit din istorie

Petrom ar putea anunţa joi cel mai mare profit din istorie

Autor: Andrei Chirileasa

20.02.2013, 00:07 5972

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, ar putea raporta pentru anul trecut un profit de peste 4 miliarde de lei, cel mai mare din istoria companiei şi din istoria României, potrivit estimărilor analiştilor contactaţi de Ziarul Financiar.

Analiştii a şapte dintre cele mai importante bănci şi firme de brokeraj de pe bursă prognozează că profitul Petrom va fi cuprins între 4,06 şi 4,55 miliarde de lei, media estimă ri lor fiind de 4,25 mld. lei.

În 2011, Petrom a raportat câştiguri de 3,76 miliarde de lei (886 mil. euro), cu 72% mai mari decât în 2010.

În ciuda profiturilor record prognozate de analişti, ac ţiunile Petrom au avut o evoluţie modestă pe bursă de la începutul anului, câştigând doar 2%. Capitalizarea companiei este în prezent de 5,6 mld. euro, de circa 5,9 ori mai mare decât profitul net estimat pe 2011.

Dacă prognozele vor fi confirmate joi, când compania îşi publică rezultatele financiare, atunci investitorii ar putea intra mai puternic la cumpărare, mai ales că şi dividendele pe care compania le va plăti ar putea fi cele mai mari de până acum.

Cititi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO