Petrom ar putea anunţa joi cel mai mare profit din istorie

20 feb 2013 Autor: Andrei Chirileasa

Foto Silviu Matei

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, ar putea raporta pentru anul trecut un profit de peste 4 miliarde de lei, cel mai mare din istoria companiei şi din istoria României, potrivit estimărilor analiştilor contactaţi de Ziarul Financiar.

Analiştii a şapte dintre cele mai importante bănci şi firme de brokeraj de pe bursă prognozează că profitul Petrom va fi cuprins între 4,06 şi 4,55 miliarde de lei, media estimă ri lor fiind de 4,25 mld. lei.

În 2011, Petrom a raportat câştiguri de 3,76 miliarde de lei (886 mil. euro), cu 72% mai mari decât în 2010.

În ciuda profiturilor record prognozate de analişti, ac ţiunile Petrom au avut o evoluţie modestă pe bursă de la începutul anului, câştigând doar 2%. Capitalizarea companiei este în prezent de 5,6 mld. euro, de circa 5,9 ori mai mare decât profitul net estimat pe 2011.

Dacă prognozele vor fi confirmate joi, când compania îşi publică rezultatele financiare, atunci investitorii ar putea intra mai puternic la cumpărare, mai ales că şi dividendele pe care compania le va plăti ar putea fi cele mai mari de până acum.

Cititi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.02.2013

 

Cuvinte cheie:
Petrom
, OMV
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
Maria - 22 februarie 2013, 10:36

Pe cine a lasat MRU a se ocupe de OMV dupa ce el a fost lasat la vatra? Faptul ca sotia lui primeste salariul de 7000 Euro/luna de la OMV in continuare rezulta ca acesta a lasat in locul lui un om care sa ajute in diverse feluri OMV-ul. Doamna doctor Ungureanu stat mai mult la Viena unde are copilul dat la scoala, se mai intalneste cu vechii prieteni, mai aduce cate un mesaj lui MRU si asa isi vede femeia de treaba pe un salriu gras entru care aparent nu face nimic. Madam Gheorghe nu-i straina de zona in care a lucrat MRU si lucrurile put rau de tot in jurul familiei generel Gheorghe, in sensul ca pentru bani fac jocurile austriecilor. Mai se ocupa cineva de siguranta nationala pe zona energetica?

petrom - 20 februarie 2013, 18:48

intr-un fel e bine ca sa privatizat petromul si nu ma mira nimic si adica cat timp petromul a fost al NOSTRU sa zicem noi la aceea vreme l-am vandut ptr ca era pe pierdere iar din minutul unu de cand s-a privatizat este pe profit oare de ce este pe profit la privat raspunsul este urmatorul noi romanii cand l-am gestionat nu nea stat capul la manageriat ci doar la FURAT FURAT FURAT

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide