Burse - Fonduri mutuale

Primul barometru pentru evoluţia pieţelor de săptămâna viitoare. Bursele arabe au scăzut brusc la început dar cumpărătorii le-au readus pe creştere spre finalul zilei

 Primul barometru pentru evoluţia pieţelor de săptămâna viitoare. Vedeţi aici cum au închis bursele arabe

Autor: Roxana Pricop

07.08.2011, 17:16 768

Principalul indice al Bursei dinArabia Saudită, Tadawul Index care includeevoluţia a peste 140 de companii listate, a închis şedinţa detranzacţionare de azi cu avans uşor de 0,08%, recuperând dinpierderea de 0,8% înregistrată în deschidere.

Pe Bursa saudită,acţiunile companiilor de asigurări AXXA şi Al-Ahlia au raportatcele mai mari creşteri, de 9,89%, respectiv de 9,74%. Cele mai mariscăderi le-au afişat acţiunilor companiei de proiecte îninfrastructură SISCO, care au scăzut cu 4% în şedinţa de astăzi, şicele ale companiei din industria alimentară Food Products, care auscăzut cu 3,66%.

Bursa de Valori din Arabia Saudităa fost prima care şi-a deschis ringul după anunţul retrogradăriiratingului SUA. Ieri, 6 august, piaţa de acţiuni din Arabia Saudităs-a prăbuşit cu 5,46%.

Bursa din Dubai, care a fost închisă învineri, 5 august, când bursele europene au raportat corecţii ample,a raportat o scădere de 3,7%, cea mai mare din 28 februarie,investitorii reacţionând astfel la veştile de vineri şisâmbătă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO