Burse - Fonduri mutuale

Prin cele patru emisiuni de titluri de stat Fidelis din 2023, statul român a atras 3 miliarde de lei şi 1,3 miliarde de euro de la micii investitori

Prin cele patru emisiuni de titluri de stat Fidelis din...

Autor: Liviu Popescu

20.12.2023, 07:38 474

Cea mai recentă finanţare, încheiată zilele trecute şi care urmează să fie listată pe 21 decembrie la Bursa de Valori Bucureşti, a adus subscrieri de 933 mil. lei şi 309 mil. euro.

Prin intermediul celor patru emisiuni de titluri de stat Fidelis din 2023, prin care micii investitori împrumută statul român la dobânzi neimpozabile în obligaţiuni care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, statul român a atras 3 mld. lei şi 1,3 mld. euro, adică o sumă cumulată de 9,4 mld. lei, relevă datele analizate de Ziarul Financiar.

Preferinţele pentru euro sunt explicate de dobânzile mai mari faţă de cât oferă sistemul bancar şi de scadenţele în general mai mari faţă de finanţările în lei. Cu aceste sume de la investitorii de la Bursa de Valori, Ministerul Finanţelor acoperă deficitul bugetar şi necesarul de finanţare pe termen scurt.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO