Burse - Fonduri mutuale

Producţia de ţevi a TMK-Artrom dă semne de revenire, dar piaţa europeană rămâne dificilă

Producţia de ţevi a TMK-Artrom dă semne de revenire,...

Autor: Radu Bostan

28.10.2014, 00:08 578

Producţia de ţevi a TMK-Artrom (simbol bursier ART), companie controlată de grupul rus TMK, a crescut cu 2% în primele nouă luni. Piaţa europeană rămâne în stagnare, însă perspectivele sunt pozitive pentru piaţa americană, care a devenit anul acesta centrul principal de profit al uzinei din Slatina.

„Piaţa europeană îşi con­ti­nuă revenirea treptată după o pe­rioadă lungă de stag­na­re. Cu toate aces­tea, ce­re­rea de ţevi indus­triale ne­su­date, produsul principal al diviziei eu­ro­pene, a avut o creştere limi­tată“ în pri­me­le nouă luni ale anu­lui, a anun­ţat gru­pul TMK în raportul pe tri­mestrul al treilea.

Grupul deţine 28 de fabrici în Rusia, Kazahstan, America de Nord, România şi Orientul Mijlociu, iar di­vizia europeană înglobează două uni­tăţi de producţie, ambele situate în Ro­mâ­nia, anume TMK-Artrom, care pro­duce ţevi nesudate cu aplicaţii indus­tri­ale, şi furnizorul său de materii prime, com­binatul siderurgic TMK-Reşiţa. Combinatul nu este listat la bursă, iar Artrom va transmite propriile rezultate la nouă luni pe 13 noiembrie. Pe bursa de la Bucureşti, titlurile ART s-au apreciat cu 11% de la începutul anului, până la preţul de 2,44 lei pe acţiune, ni­vel la care compania are o capitalizare bursieră de 267 mil. lei.

„Divizia europeană a livrat 115.000 to­ne de ţeavă nesudată în primele nouă luni din 2014, cu 2% mai mult decât în anul anterior. În al treilea trimestru din 2014 livrările diviziei au fost în scădere cu 20,4% faţă de trimestrul anterior, la 33.000 de tone, pe fondul încetinirii tra­di­ţionale a activităţii economice în Euro­pa pe timpul lunilor de vară“, mai arată ra­portul TMK. Acesta nu oferă date pri­vind producţia totală a diviziei, care in­clude şi alte produse în afară de ţeava nesudată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO