Burse - Fonduri mutuale

Profitul Intercapital Invest a crescut de patru ori

19.01.2007, 18:09 15

Societatea de brokeraj Intercapital Invest a avut anul trecut un profit net de 0,5 milioane de lei (0,14 milioane de euro), de aproape patru ori mai ridicat fata de castigul din anul precedent. Intercapital a crescut mai repede decat piata in 2006, veniturile firmei atingand 4,5 milioane de lei (1,3 milioane de euro), in crestere cu 50% fata de veniturile totale inregistrate in 2005.
Spre comparatie, valoarea tranzactiilor cu actiuni listate la BVB in 2006 a crescut cu doar 27%, in timp ce tranzactiile cu actiuni derulate de Intercapital au crescut cu 72%, pana la un nivel de 451 de milioane de lei (128 de milioane de euro).
"Pentru 2007, ratele de crestere la nivelul veniturilor si al tranzactiilor vor fi la nivelul celor inregistrate anul trecut", estimeaza Razvan Pasol, presedintele societatii de brokeraj. Intercapital Invest a ocupat locul al 15-lea anul trecut dupa tranzactiile cu actiuni listate la Bursa, cu o cota de piata de 2,21%, cu 39% mai mare fata de cea din 2005. Cumulat, dupa tranzactiile cu actiunile de la Bursa si de pe piata RASDAQ, societatea a ocupat locul al 16-lea, cu o cota de piata de 2,1%. Societatea avea 2.451 de clienti la finalul anului trecut, cu 70% mai multi decat la sfarsitul lui 2005 si in crestere cu 227% fata de numarul din 2004.
Cea mai mare tranzactie intermediata de Intercapital Invest anul trecut a fost oferta publica de obligatiuni ale Bancii Mondiale in valoare de 525 de milioane de lei. Totusi, cea mai mare parte a veniturilor Intercapital, adica 80%, au provenit din tranzactionarea pe piata secundara de actiuni, obligatiuni si de pe urma operatiunilor cu derivate. Valoarea tranzactiilor cu derivate la Bursa din Sibiu derulate de Intercapital a fost de 557 mil. lei (158 mil. euro), fata de 37,5 milioane de lei in 2005.
Conducerea firmei spune ca se va concentra si in acest an pe extinderea societatii.
"Planuim si anul acesta sa ne extindem din punct de vedere regional. Prioritara pentru noi va fi si segmentul ofertelor publice , unde speram sa venim cu surprize placute in acest an", a declarat Razvan Pasol. In 2006, societatea a infiintat trei noi agentii, in Bacau, Craiova si Pitesti.
Pasol a mai spus ca societatea isi mentine in continuare obiectivul de a se lista pe Bursa in urmatorii ani. Intercapital Invest face parte din grupul de firme al Fondului Romano-American pentru Investitii (RAEF), care mai detine printre altele si societatea de administrare a investitiilor Certinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO