Război total între Constantin Frăţilă şi Mihai Fercală la SIF Transilvania

10 iul 2014 Autor: Roxana Pricop

Fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Frăţilă, acţionar şi membru în consiliul de supraveghere (CS) al SIF Transilvania (SIF3), a cerut tragerea la răspundere a directorului general Mihai Fercală, în timp ce un grup de 63 de acţionari a solicitat revocarea lui Frăţilă din funcţia de membru al consiliului.
 
Mihai Fercală este cel mai longeviv şef de SIF, cu un mandat de peste 12 ani la conducerea societăţii. De-a lungul timpului, el a reuşit să îşi câştige de partea sa acţionarii în special prin acordarea de dividende extrem de consistente obţinute din lichidarea de active din portofoliu. În ultimii trei ani, SIF a făcut profituri cumulate de peste 600 milioane de lei din vânzarea de acţiuni şi a răsplătit foarte bine acţionarii. În acest an însă, SIF nu a mai plătit dividende, ci a dat acţiuni gratuite  acţionarilor, iar după primele cinci luni din an SIF a raportat un profit de doar 9 milioane de lei.
 
Ieri, SIF3 a anunţat pe bursă că un grup de acţionari format din Constantin Frăţilă, fiica sa Maria Frăţilă şi o apropiată a fostului arbitru, Alexe Gabriela, care deţin împreună 5,02% din acţiunile companiei, cer declanşarea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, director general şi preşedinte executiv al SIF Transilvania, „pentru activităţi desfăşurate în calitate de membru al directoratului“.
 
Frăţilă îl acuză pe Mihai Fercală de acceptarea plăţii unor comisioane de tranzacţionare pe piaţa de capital peste triplul comisioanelor practicate în piaţă. Potrivit lui Frăţilă, SIF3 a efectuat tranzacţii şi a derulat mai multe oferte de vânzare sau de preluare prin societatea de brokeraj Actinvest.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2014

 

Cuvinte cheie:
Fratila
, sif transilvania
, Fercala
, actionari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide