Burse - Fonduri mutuale

Roibu trimite angajaţii în şomaj, sindicatul protestează împotriva PCC

Autor: Adrian Cojocar

29.08.2011, 15:26 553

Sindicatul Liber Oltchim din cadrul combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea a anunţat că în data de 30 august vor organiza o acţiune de protest prin pichetarea cu 400 de salariaţi în faţa Pavilionului Administrativ al Oltchim, principala revendicare a lor fiind ca nemţi de la PCC, care sunt acţionari minoritari cu 18,2% din acţiuni, să se retragă "imediat şi definitiv din calitate de acţionar în Oltchim".

Sindicaliştii Oltchim au decis să protesteze împotriva acţionarului minoritar PCC, care nu deţine nicio funcţie de administrator în companie, şi nu împotriva conducerii Oltchim, care a decis recent să trimită şi în luna septembrie 1.161 de salariaţi în şomaj tehnic, respectiv o treime din totalul salariaţilor din combinat din cauza lipsei de capital de lucru. În perioada 10-31 august au fost trimişi în şomaj tehnic circa 1.025 de angajaţi.

"Cu toate că Guvernul României a aprobat două memoranduri privind: capitalizarea Oltchim...şi preluarea Rafinăriie Arpechim de către Oltchim, totuşi până în prezent nu au fost puse în aplicare, deoarece acţionarul minoritar PCC SE a acţionat şi acţionează prin mijloace abuzive şi ilegale împotriva Oltchim, a salariaţilor societăţii", se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Sindicatului Liber Oltchim.

Ei mai cer implicarea fermă a autorităţilor statului faţă de acţiunile PCC şi declanşarea acţiunii în instanţă împotriva acestora pentru obstrucţionarea timp de 2 ani şi 9 luni a Oltchim în vederea capitalizării şi a funcţionării integrate cu Arpechim.

Tot mâine va avea loc adunarea generală la Oltchim, prin care se propune revocarea din funcţia de preşedinte al lui Constantin Roibu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO