Burse - Fonduri mutuale

România, aleasă ca membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

Dan Armeanu, vicepreşedinte ASF

Dan Armeanu, vicepreşedinte ASF

Autor: Cristina Bellu

06.11.2023, 10:56 203

România a fost aleasă ca membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS) pentru perioada 2024-2025.

IOPS este un organism independent creat în 2004 cu scopul de a îmbunătăţi calitatea şi eficienţa sistemelor de supraveghere a pensiilor private la nivel internaţional, prin stimularea dezvoltării şi creşterea eficienţei operaţionale a acestora.

“Alegerea în Comitetul Executiv confirmă recunoaşterea contribuţiei României prin intermediul ASF - Sectorul Sistemului de Pensii Private, la proiectele privind elaborarea de standarde, principii şi bune practici în reglementarea şi supravegherea sistemelor de pensii private din întreaga lume”, a spus Dan Armeanu, vicepreşedinte ASF.

România este membru al IOPS din 2007. Organizaţia internaţională în domeniu are 90 de membri şi reuneşte autorităţi de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 79 de jurisdicţii din întreaga lume, inclusiv Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi Banca Mondială, care participă în calitate de membri asociaţi.

Comitetul executiv al IOPS este format din minimum 5 şi maximum 15 membri, cu reprezentare din cel puţin 3 continente, pentru un mandat de 2 ani, şi reprezintă principala structură de conducere, care stabileşte obiectivele organizaţiei, coordonează activitatea şi asigură gestionarea corespunzătoare a resurselor acesteia.

Comitetul pregăteşte programul de lucru bianual, bugetul anual şi raportul anual al organizaţiei şi este principalul organism de legătură cu alte organizaţii internaţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO