Burse - Fonduri mutuale

Românii pot deconta local tranzacţii cu acţiunile Ferrari

Românii pot deconta local tranzacţii cu acţiunile Ferrari

Autor: Roxana Pricop

28.10.2015, 00:06 732

Investitorii din România pot deconta prin Depozitarul Central tranzacţiile realizate pe bursele externe cu acţiunile producătorului italian de maşini de lux Ferrari (simbol bursier RACE).

Acţiunile companiei au fost înregistrate recent în sistemul de compensare-decontare şi registrul RoClear al Depozitarului Central, astfel că investitorii români care tranzacţionează titlurile companiei pe pieţele externe pot deconta operaţiunile direct prin intermediul Depozitarului, fără a mai fi nevoiţi să apeleze la serviciile unui custode.

Acţiunile Ferrari s-au listat săptămâna trecută pe bursa americană NYSE. Faţă de preţul din oferta publică iniţială de acţiuni, de 52 dolari/titlu, acţiunile au un plus de sub 1%, după ce în primele şedinţe de tranzacţionare au „gonit“ cu 10%.

Ferrari a atras 893 mil. dolari prin oferta publică iniţială lansată la bursa din New York, prin vânzarea a 9% din acţiuni. Banii au mers la acţionarul majoritar – grupul Fiat Chrysler, care intenţionează să îşi reducă datoriile şi să investească în brandurile sale de lux Maserati şi Alfa Romeo. Capitalizarea bursieră a companiei este de 10,17 miliarde de dolari (40 mld. lei). Acţiunile au un indicator PER de 32, destul de ridicat pentru industria auto. Acţiunile producă­torului german Daimler au un PER de 10.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO