Burse - Fonduri mutuale

Romcarbon, investitii de 14,6 mil. euro

08.02.2008, 19:13 30

Producatorul de placi si profile din plastic Romcarbon Buzau (ROCE) si-a programat pentru acest an investitii in valoare de 53,6 mil. lei (14,6 mil. euro), potrivit reprezentantilor companiei.
"Circa 9,9 mil. euro sunt investitii productive, iar din acestea 5,2 mil. euro sunt repartizate pentru introducerea unor noi activitati, respectiv reciclarea uleiurilor si recuperarea cauciucului din anvelope. Restul de 4,8 mil. euro sunt investitii financiare de genul aporturilor la capitalul altor societati", spune Florenta Roman, directorul financiar al Romcarbon Buzau. Potrivit acesteia, investitiile mai sunt destinate si cresterii capacitatii de productie, respectiv reducerii costurilor.
Compania mizeaza in acest an pe un profit brut de 11 mil. lei (peste 3 mil. euro) si o cifra de afaceri de 98 mil. lei (27,2 mil. euro).
Dupa primele noua luni ale anului trecut, afacerile Romcarbon s-au dublat fata de perioada similara din 2006, ajungand la 68,1 mil. lei (20,3 mil. euro), iar profitul net s-a diminuat cu 29%, la 3,1 mil. lei (0,94 mil. euro).
La finele anului trecut, Romcarbon a cumparat prin licitatie de la Autoritatea Nationala pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) activele Terom Iasi pentru suma de 36,1 mil. lei (10,6 mil. euro).
Potrivit reprezentantilor Romcarbon, dintre acestea, cel mai important este terenul fostului Terom, in suprafata de 13 hectare, pe care dezvoltatorul imobiliar Red Management a anuntat recent ca intentioneaza sa construiasca un parc de afaceri cu 22 de cladiri. Investitia in acest proiect este estimata la 200 mil. euro.
Conducerea Romcarbon doreste sa transfere actiunile companiei pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, in prezent aceste titluri fiind tranzactionate pe piata RASDAQ, decizia fiind aprobata de actionari la finele anului trecut.
Actiunile Romcarbon au fost ultima data tranzactionate la pretul de 1,12 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 56,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO