Burse - Fonduri mutuale

Saltul de 40% al Teraplast a mărit averea lui Dorel Goia cu 12 mil. lei în şase luni

Saltul de 40% al Teraplast a mărit averea lui Dorel Goia...

Autor: Radu Bostan

24.06.2015, 00:04 884

Creşterea cu peste 40%, în mai puţin de şase luni, a acţiunilor producătorului de profile PVC Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP) a mărit cu 12 mil. lei valoarea deţinerii principalului acţionar, omul de afaceri clujean Dorel Goia.

Goia, care s-a numărat printre fondatorii Băncii Transilvania (TLV) în 1994, deţine 46% din acţiunile Teraplast, pachetul fiind evaluat de piaţă la 43 milioane de lei (aproape 10 milioane de euro). De la începutul anului, producătorul de materiale de construcţii s-a „scumpit“ cu 40%, cea mai rapidă creştere a acţiunilor de pe bursă. Investitorii au apreciat rezultatele pozitive ale companiei bistriţene, care şi-a majorat cu 12% vânzările şi a trecut pe profit în primul trimestru. Teraplast, care are „distincţia“ de a fi fost ultima firmă privată listată pe bursă, tocmai în 2008, se apropie de o capitalizare de 100 milioane de lei.

În afară de Goia, printre acţionarii Teraplast se numără fondul finlandez de investiţii KJK (10%), fostul director Emanoil Viciu (8,7%), compania ungară de materiale de construcţii Marley (8%) şi Danske Bank (1,7%), una dintre cele mai mari bănci din nordul Europei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO