Burse - Fonduri mutuale

Si delistarea Silcotub ajunge la tribunal

24.01.2007, 17:22 25

Daniel Tepes, actionarul majoritar al societatii de brokeraj HTI Valori Mobiliare, a cerut in instanta suspendarea procedurii de retragere a acestuia din compania Silcotub Zalau, in cadrul ofertei lansate de Tubman Holdings Limited, care controleaza majoritatea titlurilor si vrea sa delisteze societatea.
Daniel Tepes nu a fost disponibil ieri pentru a oferi comentarii suplimentare. Tubman Holdings, parte a grupului international Tenaris, a oferit actionarilor minoritari care vor sa se retraga din Silcotub un pret de 27,5 lei/titlu. Acest pret este egal cu cel oferit de Tenaris in cadrul ofertei publice pe care a derulat-o in a doua parte a anului trecut, pentru a prelua si participatia de 3,5% din Silcotub pe care nu o detinea.
Tenaris detine, prin intermediul Tubman si Talta Holding, mai mult de 95% din Silcotub, ceea ce ii permite, conform legislatiei pietei de capital, sa delisteze compania si sa ceara minoritarilor sa ii vanda actiunile la un pret stabilit de un evaluator independent. Evaluatorul Silcotub a fost firma GMD Standard Invest. Plata actiunilor preluate de la minoritari trebuia sa fie facuta pana cel tarziu pe 16 ianuarie. Pe Bursa, ultima tranzactie cu actiunile Silcotub s-a derulat la un pret de 25,4 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO