Burse - Fonduri mutuale

Sibex contestă în instanţă hotărârea de guvern privind listarea Romgaz la BVB

Autor: Mediafax

12.12.2010, 13:15 26

Bursa de la Sibiu a cerut în instanţă anularea hotărârii deguvern prin care s-a decis listarea Romgaz la Bursa de ValoriBucureşti (BVB), prin vânzarea unui pachet de 15% din acţiunilecompaniei, scrie Mediafax Business.

Cererea de chemare în judecată a Guvernului a fost depusă laCurtea de Apel Bucureşti, iar termenul de judecată a fost stabilitpentru 30 mai 2011, potrivit unui comunicat al Sibex.

Bursa de la Sibiu a solicitat, la începutul lunii octombrie,Guvernului modificarea deciziei de listare a Romgaz, însăExecutivul nu a revenit asupra deciziei.

Ulterior, la 22 octombrie, preşedintele CA şi directorul generalal Sibex, Teodor Ancuţa, a anunţat că ar putea ataca în instanţădecizia Guvernului, invocând că prin precizarea listării Romgaz laBVB s-ar crea o discriminare faţă de Bursa de la Sibiu.

Atunci, Ancuţa spunea că statul ar trebui să organizeze olicitaţie pentru selectarea bursei pe care să fie listată companiaRomgaz. Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO