Burse - Fonduri mutuale

SIF 3 vrea AGA pentru listarea BCR din octombrie

SIF 3 vrea AGA pentru listarea BCR din octombrieSIF 3 vrea AGA pentru listarea BCR din octombrie

Foto Andrei Spirache

Autor: Adrian Cojocar

26.08.2011, 00:03 558

Consiliul de Administraţie al SIF Transilvania (SIF3) a propus acţio­na­rilor să amâne pentru luna octombrie con­vocarea adunării generale a acţio­narilor (AGA) în care se va dis­cuta mandatarea Consiliului de Ad­ministraţie pentru a solicita BCR şi acţio­narului său majoritar, Erste Bank, începerea demersurilor de lista­re la Bursă. Propunerea a fost lansată de un grup de investitori care deţin pes­te 5% din acţitunile SIF Tran­sil­vania, printre aceştia numărându-se fon­durile administrate de Aviva, Firebird, Certinvest, STK Financial, Broad­hurst Investments, SAI Car­patica, BT Asset Management, ING Pensii Private şi Broker Cluj. Aceiaşi ac­ţionari au cerut organizarea de adu­nări generale pe aceeaşi temă şi la celelalte SIF-uri care deţin câte 6% din acţiunile BCR.

În octombrie expiră termenul limi­tă pe care SIF-urile l-au negociat cu austriecii pentru demararea proce­durilor de listare a băncii româneşti.

"Ţinând cont de importanţa pa­chetului de acţiuni deţinut de SIF Tran­silvania la BCR, dar şi de solici­ta­rea grupului de acţionari, Consiliul de Ad­ministraţie a cerut conducerii exe­cu­tive accelerarea finalizării nego­cie­rilor privind valorificarea pachetului de acţiuni, de aşa manieră încât în oc­tom­brie 2011 să se convoace o adu­nare generală a acţionarilor care să ana­lizeze şi să decidă asupra celor mai eficiente modalităţi de valorificare a portofoliului aferent acestor deţineri, inclusiv în ceea ce priveşte posibili­ta­tea listării acţiunilor BCR, aşa cum au cerut o serie de acţionari", spun repre­zentanţii SIF Transilvania.

Conducerea SIF Banat-Crişana (SIF1) a fost singura dintre cele cinci SIF-uri care nu a dat curs solicitării con­siderând că acţionarii respectivi nu îndeplinesc "condiţiile legale". SIF Mol­dova, SIF Muntenia şi SIF Olte­nia au convocat deja adunări generale pentru discutarea listării BCR sau valorificarea pachetului de titluri de­ţinut la bancă, acestea urmând să aibă loc în perioada 22 - 24 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO