Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crisana a subscris 1 mil. euro la BT Asigurari

20.08.2007, 18:55 8

SIF Banat-Crisana a cumparat un pachet de 3,1 milioane de actiuni la BT Asigurari, in valoare de circa un milion de euro (3,1 milioane de lei), participand astfel la majorarea capitalului societatii.
Valoarea totala a majorarii este de 9,5 mil. euro (31 mil. lei), in urma acesteia capitalul BT Asigurari urmand sa se dubleze. Jumatate din aceasta suma a fost varsata deja de actionari, data pana la care acestia trebuie sa aduca si restul banilor fiind astazi. SIF Banat-Crisana detinea anterior 10% din actiunile societatii. Ceilalti actionari ai companiei de asigurari sunt Banca Transilvania (79,88%) si persoane fizice.
BT Asigurari este una din primele zece companii de pe piata, cu afaceri de aproape 20 de milioane de euro in primul trimestru, in crestere cu 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Compania si-a propus sa atinga in acest an un volum al primelor brute subscrise de peste 88 de milioane de euro, fata de 60 de milioane de euro in 2006.
BT Asigurari a mers pe pierdere anul trecut, cand a raportat un rezultat negativ de 2 milioane de euro (7,3 milioane de lei). Cauzele au fost investitiile pentru dezvoltare, potrivit unor declaratii anterioare ale oficialilor companiei. Ei estimeaza ca BT Asigurari ar putea reveni pe profit in 2009.
Compania vinde atat polite de asigurari generale (96% din totalul primelor brute subscrise), cat si de viata si are o retea de 270 de unitati teritoriale, numarul angajatilor societatii fiind de circa 1.400.
Surse din piata spun ca actionarii companiei de asigurari intentioneaza sa isi vanda participatiile si deja analizeaza mai multe oferte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO