Burse - Fonduri mutuale

SIF2 il reconfirma pe Ceocea la conducere si renunta la serviciile lui Turtoescu

SIF2 il reconfirma pe Ceocea la conducere si renunta la serviciile lui Turtoescu

Costel Ceocea (stanga) a fost reconfirmat in functiile de presedinte si director general al SIF Moldova, pe care le-a preluat in octombrie 2008, in urma demisiei lui Catalin Chelu. Liviu Doros (dreapta) a foist numit in functiile de vicepresedinte si director general adjunct, in locul lui Alexandru Matei. El a fost anterior sef al comitetului de directie.

24.05.2009, 19:27 98

Costel Ceocea a fost reales in functia de presedinte-director general al Societatii de Investitii Financiare (SIF) Moldova, in timp ce Claudiu Doros va ocupa functia de vicepresedinte director general adjunct, potrivit hotararii Consiliului de Administratie (CA).

In sedinta de vineri, 22 aprilie, Consiliul de Administratie al SIF Moldova a decis sa renunte la contractul de consultanta incheiat cu Sorin Turtoescu care a fost presedintele societatii pana in vara anului trecut, cand si-a dat demisia din motive de sanatate. Valoarea contractului era de 5.000 de euro pe luna.
Consiliul a mai decis delegarea unor competente apartinand Consiliului catre presedintele director general si vicepresedintele director general adjunct, care vor indeplini si functia de conducatori efectivi.
Noul vicepresedinte director general adjunct al SIF Moldova, Claudiu Doros, este de profesie economist, are 38 de ani si a ocupat anterior pozitia de director al Comitetului de directie al SIF Moldova incepand din toamna anului trecut. Doros il inlocuieste pe Alexandru Matei, numit in functia de vicepresedinte in toamna anului trecut.
In cadrul Adunarii Generale din 24 aprilie, actionarii SIF Moldova i-au reconfirmat in functie pe patru dintre vechii membri CA, respectiv Ceocea Costel, Matei Alexandru, Claudiu Doros si Dumitru Bontas, si au ales trei noi administratori: Emilian Badica, Elena Andrei si Iosefina Morosan.
In primul trimestru al anului, SIF Moldova a avut un profit de 4,1 mil. lei (978.000 de euro), de peste doua ori mai putin decat castigul din primul trimestru al anului trecut, de 11,8 mil. lei. Actiunile SIF Moldova au inchis sedinta bursiera de vineri in crestere cu 0,76%, la 0,665 lei/titlu, capitalizarea societatii fiind de peste 82 de milioane de euro.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO