Burse - Fonduri mutuale

Strategia fondurilor de bătut indicele BET

02.08.2010, 23:53 125

Patru fondurimutuale au reuşit să aducă investitorilor randamente mai maridecât aprecierea indicelui BET de 8,18% din acest an.

Două dintre acestea au pariat pe scă­derea Bursei, iar celelaltedo­uă au fost mai optimiste şi au mizat pe o a­preciere a pie­ţeide ac­ţiuni.

Omnitrust şi Omninvest, fonduri administrate de societatea SIRA,se clasează pe primele locuri în topul celor mai performantefonduri, cu randamente de peste 16% în primele şapte luni aleanului.

Cele două fonduri investesc în produse speciale care urmărescevoluţia indicelui american S&P500, mizând pe o scădere apieţei americane de acţiuni şi indirect pe o scădere a pieţeilocale.

Strategia a fost câştigătoare în primul semestru, când Bursa asuferit corecţii, însă pe revenirea Bursei de luna trecută, celedouă fonduri au pierdut până la 10% în iulie.

Randamente superioare evoluţiei principalului indice bursier auobţinut fondurile de acţiuni BT Index cu un plus de 9,7% şi Raiffeisen Pros­per cu 8,8%, care au reuşit să se califice înclasamentul celor mai performante fonduri graţie aprecieriiputernice înregistrate de piaţa de acţiuni luna trecută, cândindicele BET a crescut cu 7%, iar BET-FI, indicele celor cinciSIF-uri, a urcat cu aproape 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO