Burse - Fonduri mutuale

Tender a mai vandut 9,7% din Vulcan Bucuresti

11.10.2007, 20:29 16

Omul de afaceri Ovidiu Tender a vandut ieri prin intermediul pietei RASDAQ un pachet de circa 9,7% din actiunile producatorului de generatoare cu aburi Vulcan Bucuresti (VULC) pentru care a incasat peste 12 mil. lei (3,6 mil. euro).
In total, ieri s-a transferat un pachet de peste 2,6 milioane de actiuni Vulcan, reprezentand circa 10,6% din capitalul social, prin vanzari care au insumat 13,2 mil. lei (4 mil. euro).
Circa 5,4% din actiunile Vulcan s-au transferat prin intermediul a patru tranzactii speciale in valoare de 6,7 mil. lei (2 mil. euro), realizate la un pret de 5 lei/actiune, cu 12% sub cel de inchidere din sedinta precedenta.
In piata s-au realizat ieri transferuri cu 5,2% din titlurile Vulcan Bucuresti la un pret mediu de 5,2 lei/actiune.
Dupa tranzactiile de ieri, Societatea Grup Energetic Tender mai detine circa 71% din actiuni, inaintea acestor tranzactii fiind de alfel si singurul actionar semnificativ al companiei.
Tender a mai vandut si in luna iulie un pachet de circa 3,6% din actiunile Vulcan pentru care a incasat peste 4 mil. lei (1,2 mil. euro). Transferurile s-au realizat atunci la un pret mediu de 4,55 lei/actiune.
Omul de afaceri a anuntat recent ca intentioneaza sa deruleze noi majorari de capital la societatile pe care le detine, printre care si Vulcan Bucuresti, atat prin aport al actionarilor, cat si prin distribuirea de actiuni gratuite din profitul realizat in anii anteriori.
Tender mai controleaza companiile Prospectiuni si Atlas Gip Ploiesti, doua dintre principalele castigatoare de pe RASDAQ in acest an.
Vulcan si-a majorat anul acesta capitalul social in doua randuri, operatiuni in urma carora capitalul social s-a majorat cu circa 6,6 mil. lei (2 mil. euro), la 61,1 mil. lei (circa 18,4 mil. euro).
Dupa primele sase luni, compania inregistra o pierdere de 7,1 mil. lei (2,15 mil. euro), similara cu cea din aceeasi perioada a anului trecut , si o cifra de afaceri in crestere cu 46%, la 15,8 mil. lei (4,8 mil. euro).
Pentru 2007, Vulcan estimeaza afaceri cu 60% mai mari comparativ cu anul trecut, de 54,1 mil. lei (16 mil. euro), si si-a bugetat un profit de 3 mil. lei (0,9 mil. euro).
Actiunile Vulcan Bucuresti au inchis sedinta de ieri la un pret de 5,85 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei se ridica la 43 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO