Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica deschide programul investiţiilor pe 2015 cu o licitaţie de 150 mil. lei în magistrala din sud-vest

Transelectrica deschide programul investiţiilor pe 2015...

Autor: Radu Bostan

13.01.2015, 00:06 901
Transportatorul de energie Trans­electrica (simbol bursier TEL) a scos la licitaţie un contract în valoare de 154 milioane de lei (cu TVA) pentru modernizarea principalei „magistrale“ energetice din sud-vestul ţării, o linie care leagă hidrocentrala Porţile de Fier de Reşiţa şi, apoi, de Arad.
 
Această primă etapă dintr-un proiect mai amplu al Transelectrica prevede construcţia unei linii electrice noi între Porţile de Fier şi Anina şi modernizarea liniei existente care se întinde până la Reşiţa. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 11 martie, iar câştigătorul va avea la dispoziţie 24 de luni pentru construcţie după atribuirea contractului, potrivit anunţului de licitaţie.
 
Proiectul este necesar pentru a întări securitatea sistemului energetic în apropierea graniţei cu Serbia şi pentru a evacua excesul de producţie de electricitate către centrele de consum. Zona este bogată în surse de energie, datorită în primul rând marilor hidrocentrale de pe Dunăre, dar şi a parcurilor eoliene construite în ultimii ani sau aflate în pregătire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO