Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica se asociaza cu rusii pentru investitii in infrastructura

Transelectrica se asociaza cu rusii pentru investitii in infrastructura

Adrian Baicusi, directorul general al Transelectrica

15.09.2009, 00:00 79

Compania de transport al energiei electrice Transelectrica (TEL)estimeaza ca in cel mult doua luni va semna cu compania rusa InterRao un acord pentru un parteneriat privind constructia de statii siretele de transport al energiei in Romania, potrivit directoruluigeneral al companiei de stat, Adrian Baicusi, citat deMediafax.

"Am avut discutii exploratorii cu ei pentru colaborarea inlucrari de infrastructura in Romania. In maximum doua luni sper sasemnam un position paper (document de pozitie, n.r.), saidentificam proiecte", a afirmat Baicusi.

O delegatie a Transeletrica a fost prezenta, de miercuri panavineri, la Moscova, unde a discutat posibilitati de colaborare cucompaniile rusesti. Printre activitatile Inter Rao Ues se numaraexportul, importul si trading-ul de electricitate.

Transelectrica este controlata de stat, prin MinisterulEconomiei.

Compania a inregistrat in primul semestru o scadere cu 7,4% aveniturilor, la 1,27 miliarde de lei (circa 300 mil. euro), in timpce profitul net s-a redus de 13 ori, la 8,9 mil. lei (2,1 mil.euro).

Rezultatele au fost determinate de scaderea consumului deenergie electrica pe piata interna, dar si de costurile definantare ridicate.

Transelectrica intentioneaza sa-si rectifice in scadere bugetulpentru anul acesta, prognozand un profit brut de 10 mil. lei, fatade 70 mil. lei cat fusese aprobat in bugetul de la inceputulanului.

Veniturile vor fi rectificate de asemenea in minus, de la 3,07mld. lei la 2,69 mld. lei.

Actiunile Transelectrica au inchis sedinta de tranzactionare deieri la pretul de 12,6 lei pe unitate. Compania are o capitalizarede 216 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO