Burse - Fonduri mutuale

Transgaz se asociază cu un grup spaniol în cursa pentru achiziţia operatorului reţelei de gaze din Grecia

Transgaz se asociază cu un grup spaniol în cursa pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.12.2017, 21:22 200

Operatorul naţional de gaze Transgaz (TGN) se întruneşte pe 18 ianuarie 2018 pentru a discuta despre asocierea cu grupul spaniol Regasificadora del Noroeste. Asocierea ar urma să aibă loc în vederea participării celor două companii la procesul de achiziţie a unui pachet de acţiuni din DESFA, operatorul naţional al sistemului de transport al gazelor naturale din Grecia.

„Aprobarea asocierii între SNTGN Transgaz SA şi compania Regasificadora del Noroeste S.A. din Spania în vederea participării în etapa a doua a procesului de achiziţie a participaţiei de 66% în cadrul DESFA şi a stabilirii modalităţii de organizare şi funcţionare a asocierii şi împuternicirea domnului Ion Sterian - director general, pentru negocierea şi semnarea documentelor aferente asocierii“, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul BVB.

În septembrie, consorţiul format din Transgaz şi GRTgas, parte a gigantului energetic francez Engie, a fost descalificat din competiţia pentru achiziţionarea pachetului de 66% al DESFA, pe motiv că oferta depusă ar încălca o directivă europeană în materie de energie, după cum a scris cotidianul elen Kathimerini. Potrivit informaţiilor din presa internaţională, valoarea pachetului scos la vânzare se ridică la 400 mil. euro. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO