Burse - Fonduri mutuale

Trump trimite acţiunile Petrom la maximul ultimilor trei ani

Trump trimite acţiunile Petrom la maximul ultimilor trei...

Autor: Liviu Popescu

11.05.2018, 00:07 3295

Acţiunile OMV Petrom (SNP) se tranzacţionează în prezent la cea mai ridicată cotaţie din vara anului 2015 încoace pe fondul aprecierii barilului de petrol pe pieţele internaţionale, evoluţie determinată de decizia SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, de a ieşi din acordul nuclear cu Iranul.

Chiar dacă Petrom este în prezent performerul celor 13 companii din BET, cu o apreciere de 25% de la începutul anului, dublu faţă de creşterea indicelui principal, analiştii încă văd potenţial de creştere pe acest emitent.

„Aşteptările investitorilor de la emitent sunt destul de mari, în condiţiile în care acesta preconizează faptul ca preţul mediu al ţiţeiului BRENT va fi peste 68 dolari pe baril şi consideră ca mărirea consumului privat va determina o susţinere a cererii de produse petroliere“, spune Marcel Murgoci, director de operaţiuni la Estinvest, una dintre cele mai vechi case de brokeraj din România.

În aceste condiţii se preconizează ca anul acesta OMV Petrom să înregistreze o creştere a profitului faţă de anul 2017, cu efect pozitiv asupra cotatiei acţiunilor SNP, adaugă el.

Capitalizarea Petrom este de 20,3 miliarde lei, iar compania se plasează pe locul cinci în topul celor mai tranzacţionaţi emitenţi de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO