Burse - Fonduri mutuale

Un avion produs de Aerostar a fost certificat de autorităţile SUA şi va fi vândut cu 64.900 de dolari

Un avion produs de Aerostar a fost certificat de autorităţile SUA şi va fi vândut cu 64.900 de dolari
20.06.2010, 23:37 427

Avionul Festival R40S, produs de Aerostar Bacău, a primitcertificarea avion sport uşor special (special light-sport aircraft- S-LSA) şi va fi distribuit pe piaţa americană deLightSportFlying.com, o subsidiară a Belle Aire Aviation.LightSportFlying.com a semnat un acord exclusiv cu Aerostar pentrua importa şi vinde Festival în SUA, potrivit portaluluiexaminer.com. Primele zece avioane vor fi vândute la 64.900 dedolari, urmând ca ulterior preţul să crească la 69.900 dedolari.

"Am intrat în parteneriat cu Aerostar pentru a oferi un preţspecial la primele avioane importate în SUA", a spus RickPellicciotti, preşedintele LightSportFlying.com. Compania AerostarBacău este specializată în construcţia şi reparaţia de aeronave. Lafinele lunii martie, Aerostar avea 1.302 angajaţi. ProfitulAerostar a crescut cu 78 de procente în primul trimestru, la 2,7milioane de lei, iar veniturile au avansat cu 6%, la 35,5 milioanede lei (8,6 milioane euro). Compania americană LightSportFlyingvinde trei tipuri de avioane uşoare, respectiv Festival, Sting S3şi Sirius. Belle Aire Aviaton oferă o serie de servicii pentruindustria aeronautică, incluzând consultanţă, montarea deechipamente sau teste de zbor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO