Burse - Fonduri mutuale

Un fost deputat PSD acuzat în trecut de răpire şi soţia primarului sectorului 5 din Capitală, numiţi în boardul Transelectrica

Florin Cristian Tătaru

Florin Cristian Tătaru

Autor: Liviu Popescu

18.09.2017, 00:07 2061

Prima decizie majoră luată de Gheorghe Simon, noul ministru al economiei, a fost schimbarea unor membri din directoratul Transelectrica (TEL), monopol natural pe piaţa de energie electrică, în condiţiile în care mandatele predecesorilor au expirat.

Astfel, noii membrii în boardul Transelectrica au fost numiţi pe o perioadă de patru luni. Printre aceştia se numără Florin Cristian Tătaru, un politician controversat din Maramureş, de unde este şi actualul ministru, fiind acuzat în trecut de răpirea unui om şi ameninţarea acestuia cu puşca, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei. Tătaru, 50 de ani, a fost deputat PSD de Maramureş în două legislaturi (2008-2012 şi 2012-2016), iar în prezent este director economic al Direcţiei Silvice Maramureş. În 1998 el a fost implicat într-un scandal când a răpit şi ameninţat cu arma un om.

Dosarul penal deschis în acest caz a fost închis pe cale amiabilă. Andreea Georgiana Florea, 37 de ani, este soţia primarului sectorului 5, Daniel Florea. Ea a lucrat în perioada aprilie 2015 -  iulie 2017 la Autoritatea de Supraveghere Financiară, fiind responsabilă cu educaţia financiară. În perioada 2012 - aprilie 2015 a fost director adjunct în cadrul Institutului de Management în Asigurări, iar între 2008 şi 2012 a fost director în cadrul Băncii Româneşti. Cei înlocuiţi sunt Constantin Văduva şi Octavian Lohan. Preşedintelui directoratului, Corina Popescu, şi unui alt membru, Mircea Modran, le-au fost prelungite mandatele cu patru luni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO