Burse - Fonduri mutuale

UniCredit Bank s-a finanţat cu 100 de milioane de euro printr-o emisiune de bonduri cu scadenţa în 2027. Banca a obţinut acordul acţionarilor pentru 200 de milioane de euro

UniCredit Bank s-a finanţat cu 100 de milioane de euro...

Autor: Tibi Oprea

21.12.2022, 00:00 216

Luni la ora 17:10, în sistemul Bursei de Valori Bucureşti au fost înregistrate 10 tranzacţii pe piaţa ofertelor publice (POFB) cu un număr de 977 de obligaţiuni UniCredt Bank (UCB27) în valoare de 488,5 milioane de lei (99,3 mil. euro), arată datele BVB.

ZF a scris la finele lunii noiembrie că Unicredit Bank, al cărei investitor este banca-mamă UniCredit SpA din Italia şi care controlează mai multe filiale pe piaţa locală, a cerut în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) din 21 octombrie aprobarea finanţării prin obligaţiuni senior negarantate cu investitori privaţi în valoare totală de până la 200 de milioane de euro, în una sau mai multe tranşe sau emisiuni, în funcţie de cererea pieţei. Oferta s-a adresat agenţiilor supranaţionale, investitorilor instituţionali internaţionali şi investitorilor locali calificaţi. Obligaţiunile au scadenţa în 2027, iar dobânda nu a fost comunicată momentan. 

UniCredit s-ar afla la a doua finanţare prin obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti. Banca a atras 610 milioane de lei în 2017 de la peste 30 de investitori instituţionali locali şi internaţionali, iar emisiunea a fost structurată pe trei tranşe de scadenţă, de 3, 5 şi 7 ani. Primele două tranşe au ajuns la maturitate, în timp ce tranşa cu scadenţa în şapte ani ajunge la maturitate în iulie 2024.

 


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO