Business Construct

Casă la marginea oraşului sau apartament în centru? Construirea unei case în Bucureşti costă cat un apartament în centru sau în zona Aviaţiei

Casă la marginea oraşului sau apartament în centru?...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.02.2017, 00:05 7529

Costul de construcţie al unei case într-o zonă situată mai aproape de marginea Capitalei rivalizează cu preţul unui aparta­ment în centrul Bucureştiului sau în zona Aviaţiei.

Astfel, anunţurile de pe site-urile de imobiliare arată că de circa 200.000 de euro, bani în care intră preţul de achiziţie a terenului pentru o casă şi construirea pro­priu-zisă, un bucureştean ar putea cumpăra un apartament de patru camere într-un ansamblu rezidenţial nou.

"Ţinand cont de preţul de achiziţie al terenului într-o zonă semicentrală, dacă luăm în considerare o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, preţul ar fi în medie de 100.000 de euro, cu diferenţe în funcţie de zonă, de stadiul obţinerii autorizaţiilor şi totodată de conţinutul acestor autorizaţii în ceea ce pri­veşte suprafaţa construibilă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO