Business Construct

Cornel Marian, Oresa Ventures: Am făcut cei mai mulţi bani din companiile în care am rămas parteneri cu antreprenorii

Cornel Marian

Cornel Marian

Autor: Ioana David

04.02.2015, 00:08 2199

Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România, spune că firma de investiţii vrea să realizeze două tranzacţii în fiecare an, iar strategia este să ajungă la opt companii, acesta fiind numărul optim din portofoliu pentru o piaţă cum este cea locală.

„Nu cred că putem duce mai mult de două dealuri într-un an. Nici nu ar trebui să fie mai multe. Echipele din fonduri sunt mici. Am adus colegi noi (două noi per­soa­ne – n. red.) şi încercăm să mărim capacitatea de proces, dar suntem şi destul de implicaţi în companii, astfel că nu putem duce mai mult de două-trei tranzacţii pe an. Până nu începem să facem exit-uri nu cred că ar trebui să avem un portofoliu mai mare de opt firme, iar în perioada următoare nu ne gândim să vindem“, a adăugat Cornel Marian.

Oresa Ventures este o firmă de in­vestiţii cu rădăcini suedeze care are ac­ţiuni în cinci firme în prezent: Fabryo – Atlas (în domeniul vopselelor, în portofoliu din 2006), Somaco (materiale de construcţii, din 2008), RTC (furnizor de servicii pentru birou, din 2011), Kiwi Finance (broker de credite, 2007) şi RBC (IT, din 2014). Cea mai recentă achiziţie a fos cea realizată din noiem­brie 2014, când a preluat Romanian Business Consult Group (RBC) din domeniul IT. Tot anul trecut, compania a făcut o achiziţie pentru o firmă din portofoliu,  Somaco, pentru care a preluat Europrefabricate.

Cifra de afaceri cumulată a com­pa­niilor din portofoliul Oresa este de peste 660 mil. lei (150 mil. euro), iar numărul de angajaţi trece de 3.000, conform unei estimări a lui Cornel Marian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO