Business Construct

Dezvoltatorii au cumpărat foste platforme industriale de circa 400 mil. euro pentru viitoare proiecte. Care sunt acestea

 Dezvoltatorii au cumpărat foste platforme industriale...

Autor: Bogdan Alecu

21.01.2024, 01:00 41408

Dincolo de investitorii privaţi care au achiziţionat multe foste platforme industriale pentru a le transforma în viitoare centre de interes, şi instituţii precum Primăria Braşov şi-au făcut simţită prezenţa în piaţă, cumpărând fostul CET Braşov, care constă într-un teren de 50 de hectare, pentru a atrage noi investitori.

Volumul tranzacţiilor cu tere­nuri pentru proiecte imobili­are comerciale - exclusiv cele industriale şi de depozite tradiţionale - a scăzut cu sub 10% faţă de nivelul din 2022, de 450 de milioane de euro, şi continuă să se situeze considerabil peste nivelul de dinaintea pandemiei, potrivit estimărilor Colliers.

În 2023 s-au finalizat achiziţiile platfor­me­lor Helitube şi Filan din Vergului, cum­pă­rate de Kaufland, Lidl şi Hornbach, pre­cum şi Vastint/terenul Aktor de la Timpuri Noi, lângă Musette. Ca tranzacţii mai noi sunt cele semnate de One United care a cumpărat fostul Vulcan în Progresului dar şi terenul lui CPI pentru office în Dimitrie Pompeiu. De asemenea Speedwell a mai cumpărat un teren în Aviaţiei, iar Adrian Polec a cumpărat un teren de la Biofarm în Iancu de Hune­doara. Lista este completată de tran­zacţia de la Braşov, prin care primă­ria a cum­părat 50 de hectare odată cu fostul CET Braşov, dar şi cea de la Cluj, în care Hexagon a cumpărat fosta platformă Teh­no­frig, într-o tranzacţie de 30-40 mil. euro, cea mai mare din Cluj de până acum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO