Divizia imobiliară a IKEA, la un pas de a semna primele contracte pentru Timpuri Noi Square

1 feb 2017 Autor: Bogdan Alecu

Primele două clădiri sunt aproape finalizate, dar singurul chiriaş oficial anunţat până acum este chiar Vastint.

Vastint, divizia locală a Inter IKEA, este aproape de a semna primele contracte pentru proiectul de birouri Timpuri Noi Square, cu Zitec, o companie locală specializată în dezvoltarea de aplicaţii online şi cu Kruk, un recuperator de creanţe polonez.
 
Oficialii Vastint nu au oferit niciun comentariu pe această temă, cei de la Kruk au invocat confidenţialitatea discuţiilor, iar reprezentanţii Zitec spun că încă nu a fost luată o decizie în acest sens. Primele două clădiri sunt aproape finalizate, dar singurul chiriaş oficial anunţat până acum este chiar Vastint. Zitec şi Kruk sunt deja prezente în zona Unirii/Timpuri Noi, dar în clădiri de birouri vechi. Zona Unirii a fost în anii ’90 una din principalele centre e birouri datorită Sitraco Center, dar şi firmelor care închiriau apartamente pentru a le transforma în sedii, iar ulterior s-au dezvoltat clădiri de birouri precum cele de pe Splai, Phoenix Tower, Camera de Comerţ sau River Plaza.
 
Zitec, unul dintre principalii dezvoltatori locali de aplicaţii online, îşi desfăşoară activitatea în prezent în clădirea Phoenix Tower din zona Unirii-Vitan, unde are circa 1.700 mp de birouri în care lucrează circa 150 de angajaţi. Veniturile Zitec, companie controlată de antreprenorul local Alexandru Lăpuşan, provin în cea mai mare parte din dezvoltarea software, serviciile de marketing online generând anul trecut aproximativ 15% din afacerile totale. Clienţii Zitec sunt preponderent de pe piaţa locală - circa 60%, printre aceştia numărându-se companii precum Paravion, City Grill, TechSoup SUA, Roche sauTotalSoft.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.02.2017

 
Cuvinte cheie:
IKEA
, timpuri noi
, contracte
, semnare
, imobiliare
, birouri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide