Business Construct

PLANURI: MonteAdriano ţinteşte autostrăzile de pe coridorul IV

PLANURI: MonteAdriano ţinteşte autostrăzile de pe coridorul IV
27.08.2010, 09:11 76

Grupul portughez MonteAdriano, cu afaceri anuale de 400 mil.euro în construcţii, vrea sâ participe la toate licitaţiile deautostrâzi care vor fi organizate de Ministerul Transporturilor pecoridorul IV (Nâdlac-Constanţa).
Portughezii sunt implicaţi deja în licitaţia pentru autostradaDeva-Orâştie, al cârei căştigâtor urmeazâ sâ fie anunţat lunaaceasta, şi intenţioneazâ sâ participe şi la celelalte tronsoane -Timişoara-Lugoj, Lugoj- Deva şi centura ocolitoare Sebeş.
Portughezii au finalizat în ultimii cinci ani pe piaţa localâcontracte în valoare de 134 mil. euro în infrastructurâ(reabilitâri de drumuri şi şosele de centurâ) şi într-o fabricâ debio-diesel de la Lehliu. Com­pania vrea sâ-şi extindâ activitateape piaţa localâ şi pe segmentul de administrare deautostrâzi.
"Suntem interesaţi sâ preluâm împreunâ cu partenerii noştrifinanţarea, proiec­tarea, execuţia şi întreţinerea proiectelor deautostrâzi din Romănia. În Portugalia avem în acest regim "depâstorit" peste 1.000 km de autostradâ. Pe piaţa localâ circa 70%din activitatea noastrâ este pe zona de drumuri şi poduri", afirmâLuis Vi­na­gre, directorul general al Monte­Adriano, sucursalaRomănia.
Compania a înregistrat anul trecut o cifrâ de afaceri de 25 mil.euro pe piaţa localâ şi estimeazâ pentru 2010 o creştere uşoarâpănâ la 27 mil. euro. "Vom parti­cipa la marea majoritate alicitaţiilor pe care le va avea Ministerul Transporturilor prinCNADNR, căt şi la cele de la consiliile judeţene, dar şi la cele dela Ministerul Mediului", spune Vinagre.
Compania a finalizat luna aceasta lu­crârile de construcţie acenturii Lugoj (9,8 km) - foto -, contract cu o valoare de peste20,8 mil. euro. Contractul a fost căştigat în martie 2008, iar laconstrucţia proiectului au fost implicaţi 210 muncitori şiingineri.
MonteAdriano a fost implicatâ în ulti­mii cinci ani şi înreabilitarea DN2B Ga­laţi - Giurgiuleşti, reabilitarea DJ107 şiDJ107D Alba-Mureş şi modernizarea reţe­lei de canalizare în Galaţişi Piteşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO