Real-estate

Trei giganţi din imobiliare s-au calificat în ultima rundă de negocieri pentru achiziţia birourilor America House din Bucureşti

21 iun 2017 Autor: Bogdan Alecu

Clădirea America House a fost scoasă la vânzare anul acesta, la zece ani de când a devenit cel mai scump proiect de birouri vândut în România până în 2016.

Teddy Sagi, miliardarul israelian care a cumpărat birourile Swan din Pipera, fondul ceh de investiţii PPF, care a cumpărat anul trecut birourile Metropolis de pe b-dul Iancu de Hunedoara, şi austriecii de la CA Immo au intrat în ultima rundă de negocieri pentru achiziţia birourilor America House din Piaţa Victoriei din Capitală, potrivit datelor din piaţă.
 
Dintre cei trei, cel mai activ cumpărator din ultimele luni a fost Teddy Sagi, 46 de ani, care a plătit în şase luni aproape 50 de milioane de euro pe două proiecte de birouri.
 
Topmost Investments, compania contolată de mi­liar­darul israelian Te­ddy Sagi, care are o avere eva­luată la 3,2 mld. euro, a cum­pă­rat în martie anul acesta clădirea de birouri Polo­nă 68 Business Cen­ter cu 17 mil. euro şi un yield de puţin peste 9%, potrivit datelor din piaţă. Ante­rior, în toamna anului trecut acelaşi investitor a plătit 30 mil. euro pe proiectul de birouri Swan din Pipera Nord, achiziţio­nân­du-l de la Casa de Insolvenţă Transilvania. Achiziţia s-a făcut atunci prin intermediul Smartown Group, controlată de Topmost.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2017

 
Cuvinte cheie:
America House
, birouri
, achizitie
, negocieri
, calificare
, imobiliare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide