Business Construct

VIDEO ZF Live. Francesco Curcio, director general executiv al Pinum Doors & Windows. Vrem să ne extindem cu showroomuri în Braşov, Timişoara şi Oradea

Autor: Simona Tatu

24.07.2017, 00:05 464

În prezent, compania are showroomuri proprii în Bucureşti (Pipera şi Afi Park), Constanţa, Cluj şi Iaşi. 

Uşile de trei metri, cele mai noi şi re­zis­tente modele de uşi, au început să de­vină din ce în ce mai folosite în pro­iec­tele rezidenţiale de lux, a spus Fran­cesco Curcio, director general executiv în cadrul companiei Pinum Doors & Windows, care a fost prezent la emi­siunea de business ZF Live. 

„Clientul final este mult mai atent şi are aşteptări mult mai mari, dezvolta­to­rii au înţeles asta şi din 2010 a fost o schim­bare pe piaţă. Astfel că unul din­tre cele mai luxoase proiecte rezi­den­ţia­le din România pentru care am lucrat are toate uşile, atât cele de la in­tra­re, cât şi cele de interior, până la tavan“, a spus Francesco Curcio. 

De asemenea, el spune că, în con­tex­tul în care această piaţă este în plină creş­tere, compania se află în pro­ces de re­crutare şi doreşte să investeas­că în des­chiderea de noi showroomuri şi în au­to­matizare. „Planul de viitor este să in­­ves­tim şi să creştem, anul acesta am an­­gajat 30 de oameni în producţie şi în con­tinuare vrem să mărim personalul. Totodată, anul acesta am extins şi fa­brica de PVC cu o unitate de pro­duc­ţie complet automatizată.“

Compania estimează o creştere de 15% pentru piaţa din România, creş­tere care va veni din zo­nele în care este pre­zen­tă, adică Bucureşti, Con­stan­ţa, Cluj şi Iaşi. În 2016 cifra de afa­ceri a Pinum Doors & Win­­dows a fost de circa 8 mi­­lioane de eu­ro, în uşoa­ră creştere faţă de anul anterior.

„Anul acesta esti­măm o creştere de 15% din zonele în care avem pre­zenţă. În restul Ro­mâniei nu vindem pentru că nu avem show­room-uri. În cazul Iaşiu­lui, de la o cotă de piaţă de 0%, am ajuns într-un an la 70%“, a mai explicat Francesco Curcio.

Când vine vorba de planurile de viitor, compania vizează extinderea pe pia­ţa naţională în oraşe precum Braşov, Timişoara şi Oradea. 

„Vrem să deschidem showroom-uri şi în Braşov, Timişoara şi Oradea. Pentru început, anul viitor ne propu­nem să des­chi­­dem în oraşele Braşov şi Timişoara pen­tru că ne dorim o creştere or­ganică, nu vrem să deschidem fără să avem un su­port logistic. Pe proiectele rezidenţiale din Bucureşti avem o cotă de piaţă de 70%, iar pentru că vedem opor­tunităţi de creştere şi în afara lui vrem să ne extindem“, mai precizează repre­zentantul companiei. 

Începând cu acest an, produsele rea­lizate în fabrica din România vor ajun­ge la export în America, în Brooklyn, acolo unde compania desfă­şoară câteva proiecte. 

„Din anul 2005-2006 am făcut export din Italia în SUA, iar începând cu acest an am dus şi produsele fabricate în România. Avem trei-patru proiecte în Brooklyn, pentru care am lucrat foarte mult la certificare deoarece acolo există foarte multe restricţii. În prezent, avem din ce în ce mai multe cereri care vin dinspre această piaţă“, a mai spus el în cadrul emisiunii ZF LIVE. 

Compania produce uşi, ferestre şi parchet atât pentru persoane fizice, cât şi pentru proiecte rezidenţiale sau de birouri, oferind un pachet complet de produse şi servicii. 

„Avem contracte la cheie, nu vindem doar produse, vindem consultanţă, produse, service şi post-garanţie. În toate contractele atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru dezvoltatori noi oferi şi montaj. Degeaba cumperi un produs bun, dacă nu este montat corect“.

După parerea executivului, preferinţele românilor în materie de uşi, ferestre sau parchet se aseamănă cu cele ale italienilor, vizând atât calitatea, cât şi un design special. 

„În primul rând, clientul local se uită la un produs de calitate, dar şi cu design aparte. Gustul românilor se apropie de cel al italienilor. Spre exemplu, în piaţa din Germania sau Franţa nu se dă atenţie mare la finisaje sau la design.“ 

Pe lângă uşile mari de trei metri, uşile blindate reprezintă un alt produs nou, care a început să fie cerut şi de consumatorii români. O astfel de uşă poate să ajungă şi la 10.000 de euro, conform informaţiilor lui Francesco Curcio.

„O uşă de intrare blindată pentru apartament poate costa şi 2.000 d euro. În ceea ce priveşte uşile blindate pentru casă, preţul lor poate ajunge şi la 10.000 de euro, preţul variază în funcţie de elementele de design şi de mărimea acesteia.“

Producătorul de uşi, ferestre şi parchet Pinum Doors & Windows, este parte a grupului italian Nusco şi este prezent în România de 25 de ani, unde deţine o fabrică de 18.000 mp în nordul Capitalei. În prezent, compania are showroom-uri proprii în Bucureşti (Pipera şi Afi Park), Constanţa, Cluj şi Iaşi. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO