Business Hi-Tech

Afacerile americanilor de la Ixia au stagnat anul trecut la 95,8 milioane de lei în România

Afacerile americanilor de la Ixia au stagnat anul trecut...

Autor: Ioana Nita

26.04.2017, 00:00 411

Afacerile locale ale companiei americane Ixia, care are un centru de cercetare-dezvoltare software în România încă din 2004, au stagnat anul trecut la 95,8 milioane lei (21,3 mil. euro), potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe. În 2016, cifra de afaceri netă a companiei americane pe plan local a crescut cu doar 0,8%, în timp ce profitul net s-a redus cu circa 7%, la 6,3 milioane de lei.

În ceea ce priveşte numărul mediu de salariaţi, acesta s-a situat la 382, cu 4 mai mare decât în 2015. Ixia este specializată în dezvoltarea de software şi tehnologie de testare pentru reţelistică de telecomunicaţii, printre clienţii săi la nivel global numărându-se producători de echipamente de reţelistică precum Cisco şi Alcatel-Lucent, operatori telecom precum Vodafone, Orange, AT&T, Oracle, Ericsson sau Alcatel-Lucent, dar şi companii mari care vor să îşi asigure buna funcţionare şi securitatea reţelelor interne. Ixia a intrat pe piaţa locală în urmă cu 13 ani prin achiziţia unui dezvoltator local de software, iar de atunci compania s-a dezvoltat constant mărindu-şi echipa cu până la 400 de persoane în urmă cu patru ani.

În ultimii ani însă creşterile au fost mai moderate, atât în ceea ce priveşte recrutările, cât şi a afacerilor. În 2015 Ixia România a înregistrat o majorare a afacerilor de 4%, la 96,7 milioane lei, precum şi un avans al profitului net de 10%, la 6,7 milioane lei. În medie, compania a avut acum 2 ani, 378 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO