Business Hi-Tech

Afacerile diviziei de IT a Siemens au stagnat

23.12.2009, 23:10 74

Compania Siemens IT Solutions and Services PSE RO (Program andSystem Engineering) din Brasov, furnizor de servicii si aplicatiiinformatice, a anuntat ca va incheia anul in curs cu un volum deafaceri similar cu cel realizat anul trecut. Cifra de afacerirealizata de compania brasoveana in 2008 a fost de 59,79 mil. lei(aproximativ 16,3 mil. euro).
"Anul 2009 a fost momentul de consolidare a afacerii Siemens inconditiile in care pietele au trecut printr-un proces decontractie. Divizia de telecomunicatii si-a consolidat pozitia, cafurnizor de solutii si servicii, am achizitionat proiecte indomeniul medical si am realizat proiecte de cercetare atat pentrudiferite institutii romanesti de cercetare, cat si in cadrulprogramelor Uniunii Europene", a declarat pentru ZF TransilvaniaLucian Valentin Moleavin, directorul de marketing si comunicare alcompaniei.
Compania este memba a grupului Siemens IT Solutions and ServicesPSE, o divizie de cercetare si dezvoltare din cadrul concernuluigerman Siemens. Firma din Brasov furnizeaza servicii in domeniultehnologiei informatiei si al telecomunicatiilor.
Partenerii de afaceri ai firmei brasovene sunt din domeniultelecomunicatiilor fixe si mobile, solutiilor hardware si software,sistemelor de monitorizare energetica, managementul institutiilorpublice, sistemelor de securitate, automatizari, transporturi,sectorul medical. Compania realizeaza totodata know-how tehnicpentru dezvoltarea produselor concernului Siemens, printre clientiifirmei din Brasov fiind si companiile Nokia Siemens Networks,Infineon si Fujitsu Siemens Computers. "Perioada urmatoare de timpva aduce o selectie a jucatorilor din piata si vor rezista doaracele companii care reusesc sa gaseasca resurse si sa se organizezein momente dificile. Situatia economica globala manifesta tendintede revenire chiar daca este inca afectata de criza", a spus LucianValentin Moleavin.
Siemens IT Solutions and Services PSE RO si-a majorat la inceputulanului capitalul social cu 800.000 de euro in vederea continuariiplanului de investitii si a dezvoltarii afacerilor pe plan local,reprezentantii companiei spunand ca s-a pastrat in continuareaceeasi structura a actionariatului, respectiv Siemens AGOsterreich cu 99,75% din titluri si Siemens SRL, cu 0,25% dinactiuni. Siemens IT Solutions and Services PSE RO este o companiede dezvoltare software a concernului german Siemens, domeniul deactivitate incluzand dezvoltarea si integrarea de sisteme, suporttehnic in domeniul IT&C, energie si solutii dedezvoltare.
"In urmatoarea perioada de timp dorim sa consolidam pozitiacompaniei, nu am disponibilizat angajati, fluctuatiile de personalincadrandu-se in limitele obisnuite", a spus directorul demarketing si comunicare al companiei. Compania a fost infiintata inanul 2001 si are sediul central in Brasov, Siemens detinand si uncentru de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca. Compania are inmomentul de fata 390 de angajati, iar 90% din clienti suntdiviziile concernului german Siemens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO