Business Hi-Tech

Amber Studio, cu afaceri de 45 mil. dolari în 2022 - plus 52% - şi-a extins prezenţa în două ţări noi: Taiwan şi Filipine. Tudor Postolache, COO, Amber: Biroul din Taipei se va concentra pe artă, programare şi design de jocuri, iar cel din Manila se va axa pe servicii de dezvoltare

Tudor Postolache, chief operating officer (COO), Amber Studio: În 2023 am continuat angajările, inclusiv în România, dar mai ales internaţional. În Botoşani dezvoltăm în continuare divizia de QA, având poziţii deschise pentru testeri de toate nivelurile de experienţă, inclusiv juniori.

Tudor Postolache, chief operating officer (COO), Amber Studio: În 2023 am continuat angajările, inclusiv în România, dar mai ales internaţional. În Botoşani dezvoltăm în continuare divizia de QA, având poziţii deschise pentru testeri de toate nivelurile de experienţă, inclusiv juniori.

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.10.2023, 12:00 225

Amber a ridicat o investiţie de 20 mil. dolari din partea firmei londoneze Emona Capital în toamna anului trecut pentru a susţine dezvoltarea la nivel internaţional  Dezvoltatorul român de jocuri video deţine în prezent birouri în Bucureşti, Botoşani, Craiova, San Francisco, Los Angeles, Montreal, Guadalajara, Kiev, Manila şi Taipei, în care lucrează peste 1.100 de specialişti  În prezent, în birourile din Bucureşti şi Botoşani activează aproximativ 650 de persoane.

Amber Studio, dezvoltator român de jocuri video, care a atras în urmă cu un an o finanţare în valoare de 20 de milioane de dolari de la Emona Capital LLP, fond de investiţii din Londra – pentru dezvoltare la nivel internaţional – şi un ajutor de stat de 2,7 mil. euro (în martie 2023) pentru crearea a 120 de locuri de muncă la nivel naţional, şi-a extins activitatea în două noi ţări: Taiwan şi Filipine. Astfel, în prezent, studioul românesc de jocuri video deschis în urmă cu aproape un deceniu în Bucureşti are birouri în Bucureşti, Botoşani, Craiova, San Francisco, Los Angeles, Montreal, Guadalajara, Kiev, Manila şi Taipei.

„Majoritatea fondurilor obţinute prin investiţia din 2022 sunt destinate tran­zacţiilor M&A (mergers and acquisitions – n.red.), care vor face parte din strategia de creştere. Lucrăm deja la mai multe astfel de tranzacţii, în multiple jurisdicţii, şi sperăm să putem anunţa ceva în acest sens într-un viitor apropiat. O parte din fonduri va fi folosită pentru operaţiuni şi sisteme legate de scalare şi pentru continuarea expansiunii organice. Astfel, am anunţat recent prezenţa noastră în Taiwan şi în Filipine. Amber Taipei se va concentra pe artă, programare şi design de jocuri, iar biroul din Manila se va axa pe servicii de dezvoltare, în special asigurarea calităţii (QA), localizare, certificare, suport pentru jucători, dar şi servicii de artă“, a spus într-un interviu pentru ZF Tudor Postolache, chief operating officer (COO), Amber Studio.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO