Business Hi-Tech

Americanii de la CGS au atins pragul de 30 mil. euro afaceri anul trecut

Americanii de la CGS au atins pragul de 30 mil. euro...

Autor: Corina Mirea

23.06.2014, 00:06 247
Compania americană de outsourcing Computer Generated Solutions (CGS) a ajuns la finele anului trecut la afaceri de 30 de milioane de euro, în creştere cu peste 3% faţă de 2012, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe. Cu toate acestea, ritmul de creştere al afacerilor s-a ponderat în fiecare an.
 
Dacă în 2011 CGS avea o cifră de afaceri mai mare cu peste 30% faţă de anul precedent, în 2012 creşterea a fost sub 10%, iar anul trecut creşterea a fost de doar 3.4% a afacerilor în euro. În ultimii ani, multe companii, în special de IT sau telecom, au început să îşi construiască centre locale de externalizare pentru compania-mamă sau subsidiarele din străinătate ale acesteia şi, tot mai mult, special pentru piaţa locală. Peste 20.000 de români sunt angajaţi în centrele de outsourcing din România, preponderent în companii precum CGS, HP, Wipro, Genpact, Webhelp, Oracle sau Microsoft, care au câteva sute sau chiar mii de angajaţi, potrivit datelor Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL). De altfel, companiile care activează în industria de outsourcing sunt printre cei mai activi angajatori ai crizei, planurile acestora de recrutare vizând câteva sute de oameni pe an. Spre exemplu, şi CGS a angajat anul trecut aproape 300 de oameni (peste poziţiile create ca urmare a fluctuaţiei), ajungând la un număr mediu de circa 2.600 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO