Business Hi-Tech

ANCOM a respins ofertele UTI şi Comtest pentru laboratorul de măsurare a radiaţiilor telefoanelor mobile

Autor: Mediafax

02.12.2011, 00:00 408

Autoritatea de reglementare în telecom (ANCOM) a anulat licitaţia pentru laboratorul de măsurare a radiaţiilor emise de telefoanele mobile, contract estimat la 17,9 milioane de lei, după ce ofertele UTI Security Engineering şi Comtest au fost declarate inacceptabile şi respinse. "Au fost depuse două oferte, respectiv asocierea dintre Comtest şi Termo Fix şi asocierea dintre UTI Security Engineering, UTI Construction & Facility Management şi Romtek Electronics, acestea fiind declarate inacceptabile", se arată într-un anunţ al ANCOM publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro. Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii ANCOM au declarat că licitaţia va fi reluată.

"Ambele oferte au fost respinse întrucât nu au îndeplinit în totalitate cerinţele de calificare stabilite în documentaţia de atribuire. Licitaţia a fost anulată la 21 noiembrie, urmând a fi reluată în perioada următoare", au spus reprezentanţii instituţiei. Potrivit anunţului de participare, publicat de ANCOM în 18 august, laboratorul urma să fie construit în localitatea Prejmer (judeţul Braşov) pe un teren aflat în proprietatea instituţiei.

Pentru realizarea laboratorului, autoritatea contractantă urma să achiziţioneze servicii de proiectare, lucrări de construcţii şi echipamente specifice, precum şi servicii de instruire pentru 12 angajaţi ai ANCOM. Durata contractului a fost stabilită la 20 de luni de la data atribuirii. Realizarea laboratorului ar fi fost susţinută din fondurile proprii ale ANCOM. Primul laborator din România pentru măsurarea indicelui SAR a fost deschis la Craiova în 2009 de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO