Business Hi-Tech

ANCOM: Piaţa de telecom a crescut cu 6% în 2017 la 15,6 miliarde de lei

ANCOM: Piaţa de telecom a crescut cu 6% în 2017 la 15,6...

Autor: Adrian Seceleanu

25.05.2018, 00:00 188

Piaţa locală de servicii de comunicaţii a înregistrat anul trecut o creştere de 6% până la valoarea de 15,6 mld. lei, conform datelor Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„Conform datelor raportate de furnizorii de pe piaţa comunicaţiilor electronice din România, veniturile totale obţinute din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice au însumat 15,6 miliarde lei în anul 2017, în creştere cu 6% faţă de anul 2016. Exprimate în euro, veniturile totale au fost de aproximativ 3,4 miliarde euro, având o creştere anuală de 4%. În funcţie de veniturile obţinute în 2017, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 27%, principalul competitor 25%, următorul competitor 21%, ceilalţi furnizori însumând 27%”, conform datelor autorităţii.

Sectorul telecom a avut o pondere de 1,8% din PIB, conform sursei citate. „România are una dintre cele mai dinamice pieţe de telecomunicaţii, iar asta se vede inclusiv în creşterea veniturilor în acest sector. Ca reglementator al acestui sector, aflat în continuă expansiune, suntem conştienţi că trebuie să ne concentrăm mai mult ca oricând asupra misiunii noastre principale - aceea ca românii să aibă acces la cele mai noi şi fiabile tehnologii şi servicii, la cel mai bun preţ”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO