Business Hi-Tech

Angela Merkel propune crearea unei reţele de comunicaţii exclusiv europene

Angela Merkel propune crearea unei reţele de...

Autor: Ioana Nita

16.02.2014, 20:46 550

Cancelarul Germaniei Angela Merkel propune înfiinţarea unei reţele de comunicaţii europene care să îmbunătăţească sistemul de protecţie a datelor, pentru ca e-mailurile trimise în Europa, precum şi alte informaţii accesibile în mediul online să nu mai ajungă la companiile din SUA, scrie publicaţia britanică The Telegraph. În discursul său săptămânal, Merkel a menţionat că va discuta această problemă miercuri cu preşedintele Franţei François Hollande.

„Vom vorbi despre companiile europene care oferă protecţie pentru datele cetăţenilor noştri, astfel încât să nu fie nevoie ca o persoană din Europa să trimită e-mailuri şi alte informaţii în SUA. De fapt, am putea construi o reţea de telecomunicaţii în Europa”, a declarat Merkel.

Cancelarul Germaniei a criticat dur faptul că Facebook şi Google pot avea sedii în ţări în care protecţia datelor este redusă, în timp ce îşi desfăşoară activitatea în state care impun reguli mai stricte cu privire la protecţia datelor. Dezvăluirile lui Edward Snowden despre spionajul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) din SUA au sugerat că inclusiv convorbirile telefonice ale oficialilor europeni, precum Angela Merkel, au fost ascultate. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO