Business Hi-Tech

Aplicaţia mobilă Duolingo a primit o finanţare de 25 mil. dolari

Aplicaţia mobilă Duolingo a primit o finanţare de 25...

Autor: Ioana Nita

25.07.2017, 19:48 604

Serviciul Duolingo, care permite învăţarea de limbi străine direct de pe PC sau dispozitive mobile,  dezvoltat împreună cu fondatorul soluţiei de verificare a caracterului uman al utilizatorilor  site-urilor – reCAPTCHA, a obţinut o finanţare de 25 milioane dolari într-o rundă de finanţare condusă de fondul de investiţii american Drive Capital, potrivit portalului techcrunch.com.

Astfel, start-up-ul Duolingo a ajuns în total la finanţări în valoare de 108,3 milioane dolari şi la o evaluare de 700 milioane dolari. Duolingo, start-up înfiinţat în urmă cu 5 ani, a depăşit recent 200 milioane de utilizatori, dintre care 25 milioane sunt activi lunar.

Duolingo le pune la dispoziţie utilizatorilor peste 40 de cursuri diferite pentru a învăţa 23 de limbi, printre care se numără italiana, franceza, portugheza, germana, japoneza sau chineza din limba engleză . Aplicaţia este disponibilă pe platformele iOS, Android şi Windows 8 şi 10.

Compania are în plan să folosească ultima investiţie primită pentru a-şi mări echipa de la 80 de persoane în prezent la peste 150 în 2018. În principal Duolingo caută să recruteze ingineri şi designeri web.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO