Business Hi-Tech

Apple dă în judecată Samsung, acuzând asemănările dintre produsele iPhone şi Galaxy

Apple dă în judecată Samsung, acuzând asemănările frapante dintre produsele iPhone şi Galaxy

Foto: Engadget

Autor: Adrian Voicu

19.04.2011, 10:11 210

Apple a dat în judecată compania Samsung Electronics acuzând-ocă, pentru realizarea tabletei şi telefonului din seria Galaxy, acopiat aproape totul de la produsele similare produse de Apple.

Conform acuzaţiilor, telefonul Galaxy S 4G seamănă mult mai multcu modelele 3G/3GS decât cu modelele similare care operează cusistemul Android.

"Decât să inoveze şi să dezvolte propria tehnologie şi un stilunic numai al Samsung pentru produsele din linia de smartphone-urişi tablete, Samsung a ales să copieze tehnologia Apple, interfaţaşi stilul inovativ prin aceste produse care încalcă proprietateaintelectuală", se arată în plângerea Apple.

Cu toate acestea, în opinia Engadget, sunt şanse mici de reuşităpentru gigantul Apple, ţinând cont de faptul că ceea ce deplângecompania este de fapt interfaţa care seamănă cu cea folosită pesmartphone-urile iPhone (Touchwiz) şi nu sistemul de operare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO