Arma secretă a Uber împotriva percheziţiilor la nivel global: un software controlat din San Francisco care ascunde datele sensibile. Echipa de comando putea să schimbe parolele sau chiar să închidă echipamentele

vineri, 00:04 Autor: Adrian Seceleanu

Gigantul american Uber a dezvoltat un software care să-i permită să ascundă şi să blocheze rapid, de la distanţă, datele sensibile de pe orice computer al companiei din lume în cazul în care era vizat de percheziţii ale poliţiei sau alte inspecţii inopinate ale autorităţilor, programul coordonat de o echipă dedicată de securitate din San Francisco fiind lansat după ce în martie 2015 poliţişti din Bruxelles au răvăşit birourile firmei, scrie Bloomberg. Sistemul purta denumirea Ripley. Programul dezvoltat de echipa de securitate a Uber, doar una dintre numeroasele aplicaţii dezvoltate de start-up pentru a bloca sau spiona autorităţile sau competitorii, a fost utilizat cu succes în cadrul a numeroase percheziţii care au vizat birourile firmei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2018

 
Cuvinte cheie:
Uber
, perchezitii
, software
, San Francisco
, ascundere
, echipamente
, soft
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide