Business Hi-Tech

Asesoft Distribution simte că se dezgheaţă cererea

Asesoft Distribution simte că se dezgheaţă cererea

Autor: Magraon Andreea

07.10.2010, 23:56 37

Retailerii au transmis comenzi "importante" de produse IT&Cpentru ultimul trimestru al anului, semn că se aşteaptă la ocreştere semnificativă a vân­zărilor, spune Răz­van Ziemba,directorul ge­neral al Asesoft Dis­tribution, cel mai maredistribuitor IT&C de pe piaţa locală.

"Asistăm la comenzi şi planuri semnificative pentru sfârşitulanului. Zona de retail se aprovi­zionează, ceea ce în­seam­­nă căse aşteaptă la vânzări importante spre finele lui 2010", a declaratZiemba pentru ZF.

El susţine că în acest an piaţa locală de distribuţie va creşte cu10-15% în condiţiile în care achiziţiile de produse IT au începutsă se dezgheţe. Asesoft Distri­bution, parte a grupului Asesoft,controlat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, estimează afaceri de144 de milioane de euro în acest an, în creştere cu 30% faţă de2009.
În al treilea trimes­tru compania a înre­gistrat deja o creştere de30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi 20% în plusfaţă de al doilea trimestru.
Cele mai vândute produse din portofoliul com­pa­niei suntnote­book-urile, care au o cotă de 20%, urmate de proce­soare,monitoare şi plăci de bază, a mai spus şeful Asesoft Distribution.Firma are în prezent peste 2.500 de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO