Business Hi-Tech

Atena a găsit o formulă să cedeze 5% din acţiunile OTE fără a-şi pierde influenţa în grupul de telecom

Atena a găsit o formulă să cedeze 5% din acţiunile...

Autor: Adrian Seceleanu

23.05.2016, 23:42 331

Ministerul finanţelor din Grecia a găsit o formulă de a ceda un pachet de 5% din acţiunile grupului de comunicaţii OTE, măsură cerută de creditorii internaţionali ai Atenei ca parte a unui program mai larg de privatizări, fără a-şi pierde însă influenţa în cadrul operatorului, scrie publicaţia elenă Kathimerini.

Finanţele au decis să transfere pachetul de 5% din acţiunile OTE către fondul de privatizare deţinut de stat TAIPED. Creditorii internaţionali ar fi acceptat planul, conform Kathimerini.

Autorităţile din Atena ar fi ales această variantă pentru ca statul să-şi menţină drepturile de vot obţinute prin acordul semnat cu acţionarul majoritar, grupul german Deutsche Telekom.

Acordul din 2008 oferă o serie de drepturi speciale Atenei, printre care un număr mai mare de locuri în boardul OTE în ciuda pachetului mai mic de acţiuni şi dreptul de veto.

OTE este acţionarul majoritar al grupului Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, un business de aproape un miliard de euro pe an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO